Do czego warto dodawać miód?

Do czego warto dodawać miód?
modna-wiedza
Człowiek i styl
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

W zdrowej i zbilansowanej diecie nie powinno zabraknąć miodu. Kardiolodzy rekomendują spożywanie 1-2 łyżeczek tego produktu dziennie. Korzystnie wpływa to na układ krążenia, stabilizuje ciśnienie krwi, ogranicza ryzyko cukrzycy, zawału oraz obniża poziom cholesterolu. Prócz tego miód wykazuje właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne. Dlatego ma zastosowanie w kuracjach na anginę i przeziębienie. Warto wiedzieć, jak wpleść miód do codziennego jadłospisu.

Naturalny słodzik

Jednym z najlepszych pomysłów jest zrezygnowanie ze słodzenia napojów cukrem. Zamiast tego do herbaty warto dodać pół łyżeczki miodu. Będzie zarówno słodka, jak również zdrowa i rozgrzewająca. Dobrze też zastąpić jogurty smakowe naturalnymi. Wówczas miód będzie uatrakcyjniał ich smak. Bez narażania na niekorzystne dla organizmu skoki glukozy. Zdrowe śniadanie złożone z płatków wieloziarnistych albo musli oraz mleka również warto wzbogacić o domieszkę miodu. W każdym przypadku należy jednak pamiętać o tym, że musi to być produkt najwyższej jakości, pochodzenia pszczelego. Taki, jakie dostępne są np. pod adresem https://www.brylamiodu.pl/. W przypadku wytworów tańszych, od niewiadomych producentów, można trafić na podróbki zawierające cukier i sztuczne barwniki.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Co będzie potrzebne do wykonywania prac budowlanych poniżej poziomu wód gruntowych?
Co będzie potrzebne do wykonywania prac budowlanych poniżej poziomu wód gruntowych?
Wody gruntowe są naturalnie występującym zjawiskiem, które może jednak stanowić istotne zagrożenie, szczególnie w przypadku niektórych prac budowlanych. W związku […]
Ostatnie wpisy